torstai 30. elokuuta 2012

To take or to leave?

Heipsan!

Lähtöön enää noin kaksi viikkoa ja pakkausahdistus on hiipimässä luokseni. Mikä on minimi määrä tavaraa, jolla naisihminen selviää 3 kk, sillä oletuksella ettei aio shoppailla ollenkaa. (Älkää huoliko, aion kyllä shoppailla, mutta teoriassa ajateltuna)

Tein yhtenä päivänä listaa siitä, mitä pakata mukaan. Voitte uskoa, että ensimmäinen versio oli massiivinen, sillä haluaisin tavismekkojen lisäksi mukaan alushameen ja muutamia kellohelmojani. Mekkojen jälkeen pohdin mitkä kengät pakata mukaa. Saappaat, kumisaappaat avokkaat? Olen myös pohtinut takkivalintojani. talvitakin jätän suosiolla pois, sillä villakangas painaa. Mukaan lähtee siis muutama kevyempi takki, joilla pärjää kun kerrospukeutuu.  En edes tiedä millainen sää Englanissa on joulukuussa, sataako lunta, vettä vai räntää? Vai valitseeko siellä vain luihin ja ytimiin tunkeutuva koleus.. Jos jollain lukijalla on tietoa asiasta, jakakaa se toki kanssani. Kaikki tieto on tervetullutta. 

Tänään oli viimeinen kansainvälisyys-valmennus vaihtoa varten. Nyt on siis vakuutuskortti ja muut asiat reilassa koulun puolelta. Enää vain se pakkaaminen ja sitten se on menoa. Muutaman ystäväni kanssa olen sopinut, että kirjoittelemme etanapostia ja loput saavat kuulumiset tätä kautta :D  

torstai 23. elokuuta 2012

Lähtö lähenee!

Hei ihanat lukijani! 

Lähdön hetki tosiaan lähenee, enää alle kolme viikkoa ja katselen lentokoneen ikkunasta pienenevää kotimaatani. Olen siis lähdössä koulun kautta harjoitteluun Englantiin, Manchesteriin. Harjoitteluni suoritan hyväntekeväisyysjärjestössä nimeltä H-PAN (Help for Poor and Needy). Tarkkoja työtehtäviä en vielä tiedä, mutta H-PANin nettisivujen perusteella minulla on paljon valinnanvaraa siinä, mihin projektiin haluan osallistua. Yksin en suinkaan matkaan lähde vaan Diakin toisesta toimipaikasta, Järvenpäästä, on lähdössä Antti-niminen herrashenkilö mukaan.

Olen lähettänyt harjoitteluohjaajalleni, Elviksille, paljon kysymystulvaisia sähköposteja kaikesta mahdollisesta, aina asumisjärjestelyistä pyykin pesu mahdollisuuksiin. Tämän sähköpostien vaihdon perusteella tiedän asuvani, jonkinlaisessa solussa Antin ja joidenkin muiden vaihtareiden kanssa. Vuokra on todella pieni verrattuna Englannin yleiseen hintatasoon, joka ei ole paljon Suomea alhaisempi. 

Salainen haaveeni on päästä reissaamaan sekä Englannin sisällä (lue: Lontooseen), että muilla Iso-Britanniaan kuuluvilla saarilla. Manchester sijaitsee lähellä Skotlannin ja Walesin rajaa, joten niissä voisi olla realistista päästä piipahtamaan.

En myöskään malta odottaa, että pääsen juhlimaan autenttista Halloweenia! Suomessa se on lähinnä kaupallista hömppää, mutta Englannissa vanha perinteikäs juhla! 

Tässä nyt hieman lähtöhypetystä ja matkakuumeen nostattamista. :D